Συχνές ερωτήσεις - Απαντήσεις

–  Πότε πρέπει να ειδοποιήσω την Εταιρία για να κάνω κράτηση σε αεροσκάφος;

Με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν διαθέσιμα πληρώματα και αεροσκάφη καθώς και ανάλογα με το αεροδρόμιο ή τόπο προορισμού που επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε κράτηση 60 λεπτά πριν την απογείωση για χρήση ελικοπτέρου και 2 ώρες πριν την πτήση για χρήση αεροπλάνου. Επειδή σε περιόδους αιχμής (γιορτές / καλοκαίρι) τα αιτήματα για πτήσεις είναι πολλά, προτείνουμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό.

-Από που πετάνε τα ελικόπτερα της AIR INTERSALONIKA;

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι η βάση της Εταιρίας AIR INTERSALONIKA. Η απογείωση και η προσγείωση των αεροσκαφών μας γίνεται στο «Κτίριο Γενικής Αεροπορίας» του «Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών». Αντίστοιχα σταθμεύει ελικόπτερό μας στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ή και σε άλλα Αεροδρόμια, ανάλογα με τις ανάγκες πτήσεων. Απογείωση ελικοπτέρου μπορεί να γίνει και από άλλα σημεία υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

–  Ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσω για να πάω στο Κτίριο Γενικής Αεροπορίας, στο Αεροδρόμιο Αθηνών;

Η Αττική Οδός είναι ο βασικός δρόμος πρόσβασης στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Μετά το Διεθνές Αεροδρόμιο υπάρχει ειδική σήμανση την οποία αν ακολουθήσετε θα φτάσετε στο Κτίριο Γενικής Αεροπορίας. Eπί της Αττικής Οδού με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, περνάτε το Κτίριο Αναχωρήσεων – Αφίξεων μέχρι το σημείο όπου ο δρόμος κάνει επιστροφή προς Αθήνα. Συνεχίζετε ευθεία ακολουθώντας τις πινακίδες προς το Κτίριο Γενικής Αεροπορίας (Πύλη 12 / Τεχνική Βάση και Πυροσβεστικός Σταθμός). Μετά από περίπου 500 μέτρα στρίβετε προς τα δεξιά, όπου βρίσκεται ένα διαχωριστικό κιγκλίδωμα με αστυνομικούς καθώς και εκπρόσωποι της AIR INTERSALONIKA ή του handler. Στο σημείο αυτό θα μπορέσετε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και θα οδηγηθείτε προς τον έλεγχο των διαβατηρίων και μετά προς το αεροσκάφος μας, πάντα υπό την ευγενική συνοδεία αρμοδίων υπαλλήλων.

–  Μπορώ να παρκάρω το όχημά μου στο Κτίριο Γενικής Αεροπορίας;

Για τους πελάτες της AIR INTERSALONIKA , υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις πάρκινγκ στο Κτίριο Γενικής Αεροπορίας, οι οποίες παρέχονται δωρεάν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες σε περιόδους αιχμής .

– Όταν φτάσω στο Κτίριο Γενικής Αεροπορίας θα με περιμένει κάποιος άνθρωπός σας;

Ο εκπρόσωπος της AIR INTERSALONIKA είναι εκεί για να σας καλωσορίσει και να φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες και διαδικασίες αναχωρήσεώς σας.

– Μπορώ να πάρω μαζί μου στην πτήση το κατοικίδιό μου;

Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας, μαζί με το κατοικίδιό σας, μπορείτε να το έχετε μαζί σας περιορισμένο όμως στο ειδικά διαμορφωμένο κουτί κατά τη διάρκεια της απογείωσης και προσγείωσης, καθώς και σε ορισμένα διαστήματα τυχόν αναταράξεων. Αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να ταξιδέψει το κατοικίδιό σας άνετα και με ασφάλεια μαζί σας.

– Ποιά είναι η πολιτική για το κάπνισμα στις πτήσεις της AIR INTERSALONIKA;

Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στα αεροσκάφη της AIR INTERSALONIKA σύμφωνα με τους κανονισμούς.

– Που μπορεί να προσγειωθεί το ελικόπτερο;

Στην AIR INTERSALONIKA προέχει η ασφάλειά σας. Προσγειώνουμε τα ελικόπτερά μας σε ασφαλείς περιοχές, όπως αεροδρόμια, ελικοδρόμια, και σε περιοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλούς προσγείωσης, ελεύθερες από εμπόδια και πάντα κατά την κρίση του πιλότου υπό την προυπόθεση ότι υπάρχει η άδεια από τον ιδιοκτήτη του χώρου.

Από την πολύχρονη εμπειρία μας γνωρίζουμε κάθε τόπο και περιοχή, όπως και τα σημεία προσγείωσης και απογείωσης.