Το Πόρτο Χέλι δεν είναι μόνο μια καλοκαιρινή πόλη του δήμου Ερμιονίδας στη νοτιοανατολική Αργολίδα, αλλά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για σύντομες αποδράσεις. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε έναν ήρεμο κόλπο απέναντι από τα ερείπια της αρχαίας πόλης Αλιεις. Αυτό το κοσμοπολίτικο στέκι της Πελοποννήσου θεωρείται η Ελληνική Ριβιέρα.

Παραλίες με κρυστάλλινα νερά και εξαιρετικά ήπια θερμοκρασία νερού, μικρούς κόλπους, μαρίνες, πολυτελείς βίλες λαξευμένες στις πλαγιές των καταπράσινων λόφων γύρω από το Πόρτο Χέλι, διάσημα θέρετρα, με θέα το νησί των Σπετσών που είναι παρα πολυ κοντα, ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή και καλαίσθητα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά φρούτα είναι οι λόγοι για τους οποίους οι πλούσιοι και διάσημοι άνθρωποι όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό επιλέγουν το Πόρτο Χέλι για τις διακοπές τους.

Υπάρχουν πολλές παραλίες στην περιοχή όπως η παραλία Αστερίας, η Πετροθάλασσα, η Κόστα και πολλές άλλες. Η κεντρική παραλία του Πόρτο Χέλι, η παραλία Χινίτσα. Η παραλία του Αγ.Αιμιλιανου είναι απόλυτα οργανωμένη και προσφέρει τέλεια θέα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα Ververonda ενα ομορφο τοπιο με μεγαλη παραλλια και καλα προστατευμενη απο ισχυρους ανεμους.

Άλλα μέρη στην περιοχή με τον ίδιο χαρακτήρα και γεμάτο ζωή που αξίζουν καθημερινές εκδρομές είναι η Ερμιόνη, ένα όμορφο χωριό με παλιό λιμάνι, πολλά μπαρ, ψαροταβέρνες και το δάσος Bisti πάνω στο ακρωτήριο και είναι κατάλληλο για περιπάτους.

Το ψαροχώρι Κελάδα, με μεγάλο αλιευτικό στόλο, δύο μεγάλα ναυπηγεία και την ομορφότερη παραλία της περιοχής, τη Λεπίτσα.

Ύδρα, ένα υπέροχο νησί με τη δική του αρχιτεκτονική γεύση μόνο 45 λεπτά. από το Πόρτο Χέλι, πλακόστρωτα σοκάκια, καφετέριες, ταβέρνες, αρχοντικά, 6 μοναστήρια και 300 εκκλησίες. Παρόλο που τα οχήματα απαγορεύονται στο νησί, η Ύδρα είναι το αγαπημένο μέρος των κοσμοπολίτων.

Οι Σπέτσες (απαγορεύονται τα οχήματα και σε αυτό το νησί) βρίσκονται κοντά στο Πόρτο Χέλι. Χρειάζονται μόνο 5 λεπτά, με θαλάσσιο ταξί και περίπου 20 λεπτά με πλοίο για να φτάσετε εκεί. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα ιστορικά μουσεία του νησιού και να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας σε πολλά καφέ και ταβέρνες.

Ο Πόρος είναι ενα αλλο νησί του Σαρωνικού κόλπου. Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία. Γνωστός,  για το σπουδαίο του λεμονοδάσος, ενώ είναι δημοφιλής σαν τόπος μικρών αποδράσεων από την Αθήνα. Όλη η πόλη του Πόρου, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου με τα νεοκλασικά της οικοδομήματα που έχουν κηρυχθεί διατηρητέα κτίρια. Στο βόρειο μέρος του νησιού βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, το οποίο ήταν το κέντρο της Αμφικτυονίας της Καλαυρίας.

Πεταξτε, πάνω από το Πόρτο Χέλι, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, το Ντόκο και δείτε όλα αυτά τα αξιοθέατα σε μία πτήση, με άνεση και στυλ. Μια ευκαιρία εξοικονόμησης σε πραγματικό χρόνο για όσους αγαπούν τις γρήγορες αλλά ευχάριστες σύντομες διακοπές.